RU.TV

TOP 10 – RUSKI HITOVI 2014

Da li ste slušali ruski pop? Ni mi pre nego što smo došli u Moskvu…

Ključna reč je RU.TV – naš omiljeni ruski TV program. Zašto baš RU.TV i kako smo do njega došli? Razlozi su sledeći: (1) apsolutno sve na TV-u je sinhronizovano na ruski, (2) ne znamo jezik, (3) da bismo ga naučili, treba da ga slušamo, (4) vesti na ruskom ispiraju mozak, holivudske zvezde koje pričaju na ruskom još više – dakle, neophodno je naći muziku, (5) u moru muzičkih kanala ovaj naš plasira spotove koji su sušta suprotnost onome što smo (barem mi) očekivali od ruske pop scene, i (6) tako postaneš zavistan i ne menjaš više kanal : ) Sve u svemu, iako nije najkvalitetnija muzika, predstavljamo vam je, jer je neverovatno zarazna.

Na našoj top listi za 2014. godinu ima svega – od pesama koje su naši hitovi zato što nam se sviđaju ili jednostavno ulaze u uši, preko pesama čiji su izvođači prijatni za gledanje ili su im spotovi dobri, do pesama izvođača  za koje pomisliš – Zašto, za ime Boga, zašto?! Naravno, ne radi se o najkvalitetnijoj muzici, ali… Bacite pogled na listu pa ćete razumeti : )

#1 Егор Крид – Самая Самая

Jednostavno hit. Ne silazi sa ekrana, mumlaš melodiju celog dana, a onda nađeš tekst na netu pa počneš i da pevaš. Jedno od naših prvih iznenađenja ruskom pop muzikom i oduševljenja nivoom izvrsnosti produkcije. Omiljeni spot mog dragog supruga.

#2 Звери – До скорой встречи

Zveri – omiljeni ruski pop-rok bend i pre dolaska u Rusiju. Kako sam ih otkrila? Google search – Russian rock band. Izašli su u rezultatima : ) Retko kad se pojavljuju na RU.TV-u, ali kada se pojave – ja nikad srećnija, kao da ne postoji drugi način da ih slušam. Nažalost, bila sam u Srbiji kada su u decembru imali koncert. Iako je iz 2005. godine, pesma sa naše top liste je izgleda najpopularnija. Ima veliki broj cover-a i parodija na spot, kojeg krasi neverovatno simpatična priča.

#3 Тимати feat. L’One и Сергей Мазаев – GQ

Željko: GQ – GQ – GQ – GQ… Sat vremena kasnije: GQ – GQ – GQ – GQ… I tako dok se spot još jednom ne obrne na našem omiljenom kanalu. Onda ja počnem. Zaraza.

#4 Quest Pistols Show – Санта Лючия

Santa Lucia, Santa Lucia, Santa Lucia, Santa. Uz šarenilo kostima i čudne likove iz spota, to je dovoljno da se zaustaviš na RU.TV-u i da više ne menjaš kanal. To se meni desilo. Sad mi moja kuma verovatno prokomentarisala – Šareno je i budali drago. Jeste, kumo, jeste. Takav je ceo program.

#5 Сергей Лазарев – 7 цифр

Ova pesma postoji i u engleskoj verziji – 7 wonders of the world. Uz takav tekst, spot ima više smisla. Za razliku od prethodne, trudiš se da pohvataš tekst. Prati je obavezno đuskanje po stanu. Iako izvođač spada u lepotane sa ruske pop scene, meni je draži osmi na ovoj listi : )

#6 Нюша – Цунами

Lepotica ruske pop scene – zabranjeno menjanje kanala ili gašenje TV-a kada ona nastupa : ) A s obzirom da spot ide na svaka 2 sata, ispere ti se mozak, pa ovo postane jedna od omiljenih pesama.

#7 Григорий Лепс и Ани Лорак – Зеркала

Muški glas ne ruske scene, nego globalne scene, barem po mom mišljenju. Muzička legenda. Oduševljava u potpunosti. Bilo je teško izabrati neku njegovu pesmu za ovu listu. A ženski glas i stas je predstavljao Ukrajinu na Evroviziji 2008. godine u Beogradu sa pesmom Shady Lady i osvojio drugo mesto.  Ova kombinacija obezbeđuje 19 miliona prikaza na YT-u.

#8 Дима Билан – Задыхаюсь

Lepotan ruske pop scene. Uz moju saglasnost : ) Nastupao na Evroviziji u Beogradu 2008. godine i osvojio prvo mesto sa pesmom Believe. A zašto baš ova pesma za top listu? Pa, filmski spot, drži pažnju do kraja, onda shvatiš da je bezveze, ali već je kasno jer se muzika uvukla u uši pa i sam tekst refrena, koji je toliko jednostavan da ga zapamtim čak i ja koja ne znam ruski.

#9 A-Dessa – Женщины, я не танцую

A tu smo. Hit hitova. Ovo je spot i izvođač koji izmame reakciju – Zašto? Zašto? I onda moj dragi počne da me nervira namerno pevajući ovu pesmu, ali onda upadne u zamku pa nastavi slučajno. Svejedno, ne sme se propustiti. Zaslužuje mesto na ovoj listi.

#10 Тина Кароль – Мы не останемся друзьями

Refren odličan za vežbanje izgovora : ) I slično mestima 3 i 4, zapravo znaš samo naziv pesme pa ga vrtiš u krug s vremena na vreme. U svakom slučaju, spot privlači pažnju (čitaj: pevačica).

A koji je vaš favorit? ; )

2 thoughts on “TOP 10 – RUSKI HITOVI 2014”

  1. Поздрав из Новог Сада. Посетите наш сајт и оставите коментар уколико Вам се допадне. Постојимо од 2013г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *